Kto nás ochráni pred ochrankármi?

Ochrankári, atentátnici alebo babráci?

Nevedel som, že hlavnou úlohou ochranky je, aby vás rozstrieľaného ako rešeto dopravili do nemocnice. Myslel som si, že túto funkciu plní rýchla zdravotná pomoc. Zjavne som sa mýlil. Len dúfam, že sa chlapcom nič nestalo, a hlavne si nezašpinili fešácke obleky. Premiér ich tentokrát ochránil a všetkým guľkám sa postavil do cesty.

Čo sa týka vonkajšieho dojmu, tak chlapci pôsobia naozaj odstrašujúco. Jeden namakanejší ako druhý. Neradno si s nimi začínať, lebo na bezbrannom jedincovi si ihneď zjednajú rešpekt. Skúsili by ste sa im nevyhnúť na diaľnici, keď sa rútia do Hornej Dolnej na dôležitý výjazd. Nekompromisne vás vytlačia z cesty. Sú to drsňáci.

Vzhľadom k tomu, že na námestí v Handlovej bolo viac ľudí, ako v Londýne pred koncertom Taylor Swift, bolo celkom obtiažne každého z tých piatich čakajúcich skontrolovať detektorom kovov. Hlavným problémom bolo sa dohodnúť, že kto to urobí. Ako si tridsať pracovníkov bezpečnosti rozdelí piatich potenciálnych ohroziteľov? Urob to ty, ja som staval zátarasy, urob to ty, ja som umyl okno na vládnej limuzíne a ďalší povie, že nemá čas, lebo musí robiť dobrý dojem.

Všimnúť si pištoľ nie je až také ľahké, neviem prečo si atentátnik nezoberie mačetu alebo sekeru. Tú by pravdepodobne ich bystré oko zaznamenalo. Hlavne by mali viacej času zareagovať, lebo vytiahnuť sekeru spoza opasku je náročnejšie ako pištoľ.

Ponaučenie? Pomôž si človeče, aj Boh ti pomôže. Takže pán Boh s Vami pán premiér.

Prajem premiérovi Ficovi skoré uzdravenie

Hovorí sa, že čo ťa nezabije, to ťa posilní. Ale ťahať túto krajinu plnú baranov, je dosť aj na koňa. Takže sa pýtam, kam až sa človek má posilňovať, aby to zvládol?

Jedno je však isté, že by našej krajine prospelo, keby začali jej obyvatelia ťahať za jeden povraz a nestrojili proti svojej vlasti samý podraz.

Modlime sa za Fica, modlime sa za nás.