Západ je krok od bankrotu

Vojna je pre tých, čo dostali západ do tejto prekérnej situácie, jedinou možnosťou ako „vyriešiť“ a prekryť tento zúfalý stav. Topánka tlačí z každej strany.

Tento trend vývoja, kedy spoločnosť postupne morálne a duchovne upadá, je zjavný už desaťročia, a preto v určitom bode kulminácie musí dôjsť k preformátovaniu systému.

Klesá produktivita, obyvateľstvo je hlúpejšie a lenivejšie zo dňa na deň. Nie sú financie na dôchodky, štátnu správu, školstvo. Proste na nič. Peniaze sa emitujú bez krytia, a to spôsobuje infláciu.

Poslednú záchranu videl západ v porážke Ruska a zacelenie rán lacnými surovinami. Lenže to bolo len zúfalé želanie, ktoré bolo nereálne a spôsobilo vykrvácanie, ešte väčší deficit a krízu. Sme v patovej situácií.

Svetový konflikt by však znamenal katastrofálny pokles životnej úrovne, zníženie počtu obyvateľstva a návrat do doby kamennej. Nehovoriac už o použití jadrových zbraní. To by bol amen pre všetkých. Akurát tí, čo si vybudovali bunkre, by sa trápili o mesiac dlhšie.

Čakajú nás lokálne konflikty, nepokoje a občianske vojny. Napätie stúpa ako v tlakovom hrnci. Je otázkou času, kedy a kde to buchne.

Zvrátiť túto situáciu môže len sebareflexia obyvateľstva a ich zmena spôsobu myslenia a konania v súlade so zákonmi života.

Pandémia, vojnové konflikty a prírodné katastrofy sú v závere len znamenia a okolnosti, ktoré životné podmienky zostrili a dostali ľudí do úzkych na to, aby sa v tomto bode zastavili a uvedomili si, že takto to ďalej nemôže ísť.

Teraz ide o to, či sú toho schopní a zmenia sa bezbolestnou cestou, alebo budú hnať veci do extrému a tým si vyslúžia tento úpadok a utrpenie. Ak prežijú.