Pochopte jedno, nepochopia vás

Veci sa nezmenia iba kritizovaním a rozčuľovaním, ale tým, že ich urobíte inak, a teda podľa seba lepšie.

Čím bude silnejšia aktivita múdrych a poctivých, tým bude klesať vplyv hlupákov a zloduchov. Toto je jediný návod. Tlčhubov a darmožráčov sme tu už mali dosť. Odjakživa tu boli a aj budú. Teraz kvôli nim rezignujeme, budeme nariekať alebo sa hnevať?

Ste dostatočne múdri a inteligentní?

Ak áno, tak si uvedomujete, že snaha o to, aby vás iní pochopili a rozčuľovanie sa nad tým, že prečo vás ľudia nechápu alebo robia veci inak, ako by ste chceli, je len vaša strata času. Keď sa urputne snažíte presvedčiť iných o svojej pravde, tak potom sa naskytá otázka, že či ste naozaj takí rozumní, ak takto strácate drahocenný čas.

Kto ťa nežiada o radu, tomu neraď. Buď ťa nebude počúvať, nepochopí ťa , alebo ho rozzúriš do nepríčetnosti. Hlavne menej chytrý človek má o sebe mienku, že je centrom vesmíru, tak ako mu môže niekto kafrať do života?

Určite ste si museli všimnúť, že ľudia sa líšia úrovňou svojej inteligencie. Už som to dávnejšie spomínal, že inteligencia nie je to, že sa niečo naučíte a potom to papagájujete, ale to, že chápete život a deje vo vzájomných súvislostiach. Takže akýkoľvek vedec, nemusí dosahovať úroveň inteligencie baču. Inteligenciu ste dostali do daru.

Na kvalitu môjho života mám dominantný vplyv ja sám. Ostatní len okrajovo. Inými slovami, som strojcom vlastného osudu. Nie som našťastie dominantne závislý na hlave niekoho iného, ale svojej.

To, či robíte veci správne, alebo ako ich robíte, vám napovedia výsledky vašej práce, ako sa vám v živote darí a aj to, v akom prostredí žijete. Takto sa vieme navigovať a zlepšovať.

Ak sa niekto zaoberá len tým, čo robia iní, čo robia eventuálne zle, nezaoberá sa sebou a nezametá si pred vlastným prahom, tak stráca čas a nenapreduje.

Nikto nie  je dokonalý!

Potom sa môžete pýtať, že načo píšem všetky tie články? Zamýšľam sa nad životom, snažím sa seba navigovať a zdieľať myšlienky s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi z dôvodu, aby sa veci, ktoré nie sú podľa mňa ideálne, blížili k ideálu. 

Prečo sa potom nadmerne zaoberať rôznymi ľuďmi, ako sú politici, novinári a všetkými tými, ktorí dnes najviac rezonujú v éteri? Len do tej miery, aby človek poukázal na odlišnosť svojho pohľadu. Každá nadmerná pozornosť a energia vyvolá odozvu.

Negatívna a agresívna akcia, vyvolá podobnú reakciu.

Múdremu napovedz, hlupáka nechaj tak.