Rekapitulácia 2022

Najhlavnejším úspechom roku 2022 bolo rozprúdenie celospoločenskej komunikácie. Do diania sa zapojili aj ľudia, ktorí to nepovažovali za nutné, žiadúce alebo dokonca vhodné. Určite sa nejedná o všetkých občanov, ale o tých ktorí sú ochotní a toho schopní. Ide o to, aby aktívnych a produktívnych ľudí s názorom bolo viac ako pasívnych.

Čo všetko ľudia ovplyvnili? Bolo toho veľa, ale spomeniem len tie najhlavnejšie oblasti.

-Covid sa vyparil. Ešte začiatkom leta to skúšali a testovali ľudí cez rôzne ďalšie mutácie, ale rýchlo prišli na to, že to už na ľudí nezaberá. Zrazu tu máme opäť chrípku, zápal pľúc a iné choroby, ktoré počas covidu neexistovali. Aktuálna katastrofálna chorobnosť je dôsledkom celého, dvojročného experimentu.

-Ukrajina verzus Rusko. Ľudia majú na konflikt reálny názor a uvedomujú si to, že príčiny konfliktu sú v nenávisti, chamtivosti  a hlúposti, ktoré sú úplne mimo Slovenska, že sme okupovaní rukojemníci, a ešte k tomu zdieraní cez sankcie. Nakupujeme tie isté ruské suroviny ako pred vojnou, akurát cez vydriduchov. Prišli sme aj o to málo vojenskej techniky, ktorú sme mali, čo samozrejme ohrozuje našu bezpečnosť. Tisíce Poliakov už padlo v bojoch na Ukrajine. Slovenských mužov, synov a otcov chvála Bohu nevozia domov v truhlách, aj vďaka nášmu rozumu.

-Aj samotné vyslovenie nedôvery vláde je veľký úspech, aj keď ešte nie víťazstvo. Koho by to začiatkom roku napadlo, že by to bolo možné. Možné sú aj iné veci, len treba vytrvať.

– Prišli sme aj na to, že žiadna skupina občanov nie je utláčaná ani privilegovaná, že pre všetkých ľudí platia rovnaké Božie zákony, a že nepotrebujeme nijaké hnutia.

Záleží na ľuďoch, ich predstave a želaní. Je dôležité sa ozvať a vysloviť ich. Ak sa neozveme, tak ktorým smerom sa má dej uberať. Nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie. Nič nie je vyhraté, ale toto nám ukazuje cestu a dáva nádej, že tak ako sme sa do šlamastiky dostali, tak sa z nej vieme vyhrabať.

Bol to úspešný a poučný rok.